Kamuda, Yerli ve Milli Siber Güvenlik Ürünlerinin Yaygınlaştırılması ve Enflasyonla Mücadeleye Katkı Kampanyası

media

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığının web sitesinde vurgulandığı üzere “Siber güvenlik, kara, deniz, hava ve uzaydan sonra beşinci harekât alanı olarak ülkeler için ulusal güvenliğin ayrılmaz ve en önemli bileşeni durumundadır. Siber güvenliği yabancı çözümlerle sağlamaya çalışmanın, sınır güvenliğini yabancı askerlere emanet etmeye eşdeğer olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Siber güvenlikte caydırıcı olmanın yolu, bu alanda doğru strateji ve politikaları uygulayarak, mevcut teknolojilere eşdeğer milli ürün ve çözümler geliştirmek, her kademede siber güvenlik uzmanı sayısını artırmak ve yeni analiz yöntemleriyle zafiyet alanlarını erken tespit etmekten geçmektedir.” (Alıntı: https://cbddo.gov.tr/siber-gvenlik/). Bu doğrultuda ülkemizde yerlileşme ile yerli ve milli siber güvenlik ürünlerinin öncelikle tercih edilmesine yönelik hazırlanan çeşitli politikalar bulunmaktadır;

  • T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşü Ofisi Başkanlığı tarafından yayınlanan “Bilgi ve İletişim Rehberi”
  • T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan “On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023)”
  • T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yerlileşme Programı”, “Milli Teknoloji Hamlesi” ve “Türkiye’nin Sanayi Devrimi: Dijital Türkiye Yol Haritası”
  • T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan “Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı”

Bu bağlamda T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı himayelerinde olan “Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi”, ulusal siber güvenlik ekosisteminin oluşturulması, yerli/milli siber güvenlik ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması misyonları ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

ePati Siber Güvenlik Teknolojileri olarak, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi olmakla birlikte, Milli Gizli-Nato Gizli Tesis Güvenlik Belgesine sahip tesisimizde %100 yerli/milli yüksek teknolojili siber güvenlik ürünlerini 16 yıldır geliştirmeye devam etmekteyiz. Firmamız, Antikor® markası çatısı altında;

  • Yeni Nesil Güvenlik Duvarı - Next Generation Firewall (NGFW)
  • Merkezi Güvenlik Duvarı Yönetimi
  • Şubeler arası kriptolu Layer2 Tünelleme
  • Merkezi Tünelleme Yönetimi

ihtiyaçlarına cevaben, %100 Yerli Malı Belgesi, Türkiye’nin de taraf olduğu 31 ülkede geçerli Common Criteria EAL4+ sertifikasyonu ve TRtest Firewall Ürün Uygunluk Belgesine sahip profesyonel çözümler üretmekteyiz. Antikor Yeni Nesil Güvenlik Duvarı, Türkiye’nin CC EAL4+ Sertifikasına sahip “tek” ürünüdür.

Yerli/milli siber güvenlik ürünlerinin kamuda kullanımının yaygınlaştırılması ve enflasyonla mücadele amacıyla Devlet Malzeme Ofisi Teknokatalog’ta yer alan belirli ürünlerimizde “2 Yıl Ek Lisans Hediyesi” kampanyası başlatarak siz kıymetli kurumlarımızın bütçe planlamalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kampanyamız, 18 Nisan 2022 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında geçerli olup www.dmo.gov.tr adresindeki “E-Satış Portalı” sayfasında yer alan “Kampanyalar” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Gelişmiş siber güvenlik özelliklerinden “Virtual-Wire”, “Out of Band Management” ve “Out of Band Cluster” gibi bir çok gelişmiş özelliği de içinde barındıran, 50Gbps NGFW / 200Gbps Firewall Throughput sağlayabilen geniş model yelpazesiyle Antikor Yeni Nesil Güvenlik Duvarı ürünlerimiz, minimum gereksinimleri sağlayan Intel tabanlı sunuculara doğrudan yüklenebileceği gibi VMWare vSphere/ESXi gibi desteklenen sanallaştırma platformlarına da yüklenebilmektedir.

Kampanya Linkleri:

Demo Adresleri: (Kullanıcı Adı: demo Parola: demo)

Ürün Bilgileri ve Datasheetler: