cluster

Out Of Band Cluster (Bağımsız Cluster Yönetimi) Nedir?

Bu yazımızda iyi bir güvenlik duvarının sahip olması gereken önemli yeteneklerinden birisi olan Out of Band Cluster (Bağımsız Cluster Yönetimi) kavramı hakkında temel bilgi paylaşmak istedik.

Öne Çıkan Özellikler

Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarındaki Bağımsız Cluster Yönetimi özelliği, güvenlik duvarları arasındaki Cluster Bacağı trafiğini yönetmek için ayrı bir bağlantı noktası sağlar. Bu bağlantı noktası, ağ trafiğinden ayrı bir şekilde çalışır ve güvenlik duvarı yönetimini etkilemez. Bu sayede, güvenlik duvarları arasındaki Cluster Bacağı trafiği daha güvenilir ve daha hızlı bir şekilde yönetilir.

Antikor NGFW ürünlerinde bu özellik mevcuttur. Hatta diğer Firewalldan farklı özellik olarak, iki tür cluster yönetimi mevcuttur. Elinizde 2 eşlenik donanım var ise (master, slave gibi) birinde sorun olması halinde diğer cihaza otomatik geçer ve trafik o donanımdan devam eder. 2. türde ise elinizde 1 güçlü, birde daha zayıf donanım var ise güçlü donanımda arıza durumunda yine diğer cihaza geçer fakat güçlü donanımda arıza düzelir düzelmez tekrar güçlü donanıma geçer. Tüm bunlar Antikor NGFW web arayüzünden rahatlıkla ayarlanır.

Bağımsız Cluster Yönetimi özelliği ayrıca, güvenlik duvarları arasındaki haberleşme trafiğini daha da güçlendirir. Bu özellik sayesinde, güvenlik duvarları arasındaki Cluster Bacağı trafiği, ağ trafiğinden ayrı bir şekilde yönetilir. Teknik olarak; Firewall'un routing tablosunda, Cluster bacağı ile ilgili kayıt bulunmayacaktır. Bu da, güvenlik duvarları arasındaki haberleşmenin daha güvenli, daha güvenilir ve daha hızlı olmasını sağlar.

Bağımsız Cluster Yönetimi özelliği, güvenlik duvarı yönetimini daha da kolaylaştırır. Bu özellik sayesinde, yöneticiler güvenlik duvarı yönetiminde daha fazla zaman kazanırlar ve ağ güvenliği daha da artar. Ayrıca, güvenlik duvarları arasındaki haberleşme trafiği daha hızlı ve daha güvenilir hale gelir. Bu özellik sayesinde Master donanımdan, Slave donanıma veya Slaveden Master donanıma saldırı gerçekleştirilemez.

Sonuç olarak, Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarındaki Bağımsız Cluster Yönetimi özelliği, güvenlik duvarları arasındaki Cluster Bacağı trafiğini daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde yönetir. Bu özellik, ağ güvenliğini artırır ve güvenlik duvarı yönetimini daha da kolaylaştırır. Ayrıca, güvenlik duvarları arasındaki haberleşme trafiği daha da hızlı ve güvenilir hale gelir.